Na trhu sa objaví marihuanová vodka

28.06.2004 Celý región

Česká likérka KB začala vyrábať vodku s príchuťou marihuany. Nový alkoholický nápoj však neobsahuje chemickú látku tetrahydrocannabinol - THC - aktívnu zložk...
Česká likérka KB začala vyrábať vodku s príchuťou marihuany. Nový alkoholický nápoj však neobsahuje chemickú látku tetrahydrocannabinol - THC - aktívnu zložku pravej marihuany.

Marihuanová vodka sa vyznačuje len kanabisovou príchuťou a obsahuje iba 16 percent alkoholu. \"Vyrábame ju z konopí, ale nie je v nej žiadne THC, \" povedal dnes novinárom Jiří Janák, riaditeľ spoločnosti Drinks Union, a.s. Dodal, že doposiaľ nedostal žiadne sťažnosti od protidrogových aktivistov.

Nový produkt sa bude predávať v supermarketoch a vybraných reštauráciách. Pollitrová fľaška marihuanovky bude stáť 85 českých korún.

Spoločnosť Drinks Union distribuuje na trh kvalitné značkové liehoviny firmy KB Likér, medzi ktoré patrí brandy Stará myslivecká. Druhým najznámejším produktom firmy je Kláštorné tajomstvo - tradícia tejto liehoviny siaha do čias, keď sa mníšske rády zaoberali zberom bylín a drog a používali ich na prípravu vonných silíc a v liečiteľstve.
 

Vyberte región